Shpërndaje:

GARA “KUPA E PAVARËSISË” 2024

Në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve, më 10 shkurt, Federata e Shenjëtarisë Sportive e Kosovës organizoi Garën “Kupa e Pavarësisë 16” me rastin e  përvjetorit të 16-të të Pavarësisë së Kosovës. Presidenti i FSHSK-së, z. Gëzim Hazrolli, hapi zyrtarisht garën duke i përshëndetur Presidentin e Federatës Shqiptare të Qitjes Sportive, z. Stefan Rufa, dhe Presidentin e Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Maqedonisë së Veriut, z. Jordan Tasevski, të cilët ishin të pranishëm në garë.

Në këtë ngjarje të rëndësishme sportive, sportistë nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut u mblodhën për të shfaqur aftësitë e tyre në shenjëtarinë sportive dhe për të përfaqësuar vendet e tyre.Sportistët  treguan performancë të shkëlqyer dhe arritën rezultate të jashtëzakonshme në disiplinat e tyre të specializuara.

Kurse, në rezultatet e garës “Kupa e Pavarësisë 16”,  Maqedonia e Veriut dhe Kosova dominuan në disiplinat e pistoletës dhe pushkës. Në disiplinën e pistoletës, Maqedonia e Veriut fitoi vendin e parë për femrat dhe Kosova fitoi vendin e parë për meshkujt. Ndërsa në disiplinën e pushkës, Maqedonia e Veriut fitoi vendin e parë për të dy gjinitë.

 

Megjithatë, edhe Shqipëria shfaqi një paraqitje të fortë, duke fituar vendet e dyta dhe të tretat në disa nga këto kategori. Kjo tregon një nivel të lartë të konkurrencës dhe performancës në fushën e sportit të shenjëtarisë në rajon.

Një detaj i veçantë për të theksuar është sportisti Dris Sejdiu, i cili ka vendosur një rekord personal dhe kombëtar në disiplinën e pushkës ajrore 10m në kategoritë pionier dhe junior. Ai gjithashtu është përzgjedhur si bursist “shpresa” nga Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK). 

Rezultatet që arritën shenjëtarët sportiv janë këto:

DisiplinaVendiEmriShtetiRezultati
Pistoletë, femra1Biljana KaragjorgjevaMKD532 rrathë
 2Ana Maria ZotoALB490 rrathë
Pistoletë, meshkuj1Nexhat SahitiKOS561 rrathë
 2Henri RrufaALB558 rrathë
Pushkë, femra1Anastasija MojsovskaMKD621.9 rrathë
 2Urata Rama GagicaKOS598.7 rrathë
 3Najka MustafaALB582.9 rrathë
Pushkë, meshkuj1Martin AngeleskiMKD624.1 rrathë
 2Drilon IbrahimiKOS613.8 rrathë
 3Ilian LatiALB583.4 rrathë

Kategoria e vecantë:

DisiplinaVendiEmriKlubiShtetiRezultati
Pistoletë, femraE vetmeMarija ShindevaMKD518 rrathë
Pistoletë, meshkujI vetëmSabri KrasniqiKlubi Dardania497 rrathë
Pushkë, femra1Diellza LlugaKlubi Dardania591.1 rrathë
 2Erika MatoshiKlubi Dardania571.8 rrathë
 3Mihane KosumiKlubi Dardania514.6 rrathë
Pushkë, meshkuj1Dris SejdiuKlubi Katana609.6 rrathë
 2Ndriçim RaciKlubi Katana606.9 rrathë
 3Edonit TelakuKlubi 16.Qershori578.3 rrathë
 4Valmir GllarevaKlubi Besim Mala Murrizi560.2 rrathë
 5Arbnor BerishaKlubi 16. Qershori542.5 rrathe
 6Lorik MirditaKlubi Dardania539.1 rrathë

Në këtë garë, sportistët nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut treguan aftësi të jashtëzakonshme në fushën e sportit të shenjëtarisë. Sukseset e tyre shënojnë potencialin dhe pasionin e tyre për të përfaqësuar vendet e tyre dhe për të shkëlqyer në skenën sportive ndërkombëtare. 

Shpërndaje

Scroll to Top